Behandelingen

Ik werk kat- en vachtvriendelijk. Dat wil zeggen dat ik niet ontwol. De vacht van de kat heeft een belangrijke functie zoals isolatie en bescherming van de kat. Daarom is het belangrijk om de vacht zoveel mogelijk in tact te laten. Ik scheer alleen die gedeeltes die nodig zijn bijvoorbeeld bij klitten of vervilte vacht.

Ik trim bij mij thuis in een aparte ruimte waar mijn eigen katten niet komen. Is je kat ziek, oud of is de reis naar de salon te stressvol voor je kat, kan ik bij je langs komen. Ook als je geen eigen vervoer hebt, kan ik in overleg langskomen. Katten zijn in het algemeen moeilijker te trimmen in zijn eigen omgeving. Dit betekent dat een trimbeurt eerder gestaakt moet worden vanwege stress of agressie van de kat.

Een standaard behandeling bestaat uit nagels knippen, kammen en klitten verwijderen. Schoonmaken van de oren en ogen zit er bij inbegrepen als dit nodig is.

Ik bied ook kennismaking aan bij kittens. Het is heel belangrijk dat een kitten leert om gewend te raken aan de kam, scheren en aan de trimtafel. Door uw kat hier vroeg aan te wennen, zorgt er voor dat de trimbehandelingen op latere leeftijd minder stressvol zal zijn voor je kat.